Foto's

Over Kusadasi

Het Hotel Aqua Fantasy Resort ligt aan een prachtig strand in de baai van Içmeler. Deze azuurblauw baai bevat langgerekte stranden en is uitermate geschikt voor allerlei watersporten, maar ook om te duiken of snorkelen. Het hotel heeft hier natuurlijk een mooi privéstrand met ligstoelen en parasols waar u van de zon kunt genieten. De baai wordt omgeven door een bergachtig, groen landschap dat u kunt verkennen met bijvoorbeeld een spannende jeepsafari. Vlakbij ligt het beschermde natuurgebied Dilek Milli dat bestaat uit een woest landschap met bergen, kloven en valleien waar u geweldige tochten door kunt maken.

Een absolute must is Efeze. Deze stad uit de klassieke oudheid ligt op slechts tien minuten afstand van het hotel en wordt vaak gezien als één van de best bewaarde resten van de Oud-Griekse en Romeinse beschaving. De tempel van Artemis die hier staat is één van de zeven klassieke wereldwonderen. Verder kunt u hier nog rondlopen door de oude straatjes langs onderandere een bibliotheek, kerk en theater.

Kusadasi ligt op 8 kilometer afstand. U kunt de stad gemakkelijk vanaf het hotel bereiken met de bus. Deze havenstad wordt gezien als het centrum van de Egeïsche kust. Hier kunt u urenlang slenteren langs de boulevards en de smalle straatjes terwijl u af en toe een bazaar of een terrasje aandoet. Vanuit Kusadasi kunt u met de boot naar het Griekse eiland Samos, waar u een gezellig centrum en verschillende historische bezienswaardigheden vindt. Ook ligt het Duiveneiland voor de kust bij Kusadasi. Hier staat een imposant 16e-eeuws fort dat ook wel eens het Piratenkasteel wordt genoemd omdat het vroeger gebruikt werd om zich te verdedigen tegen aanvallen van zee.

Het klimaat aan de Egeïsche kust is ideaal voor een zonvakantie. Zeker in de zomer valt er nauwelijk neerslag en stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden. Ook in april en oktober is het vaak nog rond de 25 graden. In de winter wordt het iets kouder, maar de maximumtemperaturen blijven op zijn koudst rond de 14 graden liggen. Het zeewater blijft het hele jaar door warm.

Vergelijk Aqua Fantasy Kusadasi bij 4 aanbieders Bekijk prijs